Aforisme de Antonia Dragomir

-O lectura bună, evolutivă, este doar cea prin care citești din subconștientul tău, din jurnalul scris de al tău spirit. Așadar, cunoașterea fără recunoaștere e doar un exercițiu intelectual.

-Libertatea egoistă- robia spiritului.

-Doar Ego-ul, neîncrederea în sine trezește ambiții, nevoia de a demonstra că poți, foame de recunoaștere socială. Omului încrezător, evoluat, îi e suficient că știe că poate, se pune umil în slujba celorlalți, dar își păstrează libertatea de a fi în/cu Sine.

-Nu-ți vărsa preaplinul în abisul cuiva dacă nu ești pregătit să-i auzi ecoul defensiv, să-i simți respingerea, și să-l ierți! Calitățile tale pot amenința imaginea de sine a celuilalt!

-Un om cu adevărat liber e cel care a renunțat la dorințele în satisfacerea cărora stă germenele frustrării vieților anterioare/paralele. Dorințe însuflețite, propagate de consumism și de artificialul, superficialul, egoistul pozitivism, pentru a menține omul în sclavie. 

-Cu cât mă înalț mai mult, cu atât ceilalți îmi par mai mici, iar eu le par mai mică. De aceea caut doar compania celor care-mi pot zbura alături. Sau îmi pot fi pene-n aripă.

-Oamenii cred că se îndragostesc de cineva, când de fapt se îndrăgostesc de o stare. Celălalt doar le trezește starea. Atunci când te conectezi conștient, cand îl/ o cunoști bine, poți să vorbești despre iubire.

-Nu iubirea aduce suferință. Ci nevoia de reciprocitate și eternitate în iubire.

-Dacă o femeie profundă și deșteaptă se îndrăgostește ca o proastă, își asumă prostia și o transformă în creație- avatar.

-Imi plac doar bărbații care se bucură de lucruri simple, dar aleg femeia cea mai complexă, pentru că un înțelept este un om complex care traiește simplu.

-Dragoste la prima vedere? Poate la prima încarnare!

-Trendurile sunt susținute de nevoia de atenție a celor banali.

Nu există demnitate fără responsabilizare, asumare.

ntr-o măsură mai mică sau mai mare, în relațiile interumane apare imuabilul dezacord dintre simțire și rațiune. În schimb, în relațiile cu alte specii nu este vizitat talerul minții în sens critic, de aceea doar iubirea pentru animale este exclusiv iubirea inimii!

-Unica certitudine a vieții e moartea. Unica certitudine a morții e viața.

-Creșteți și vă înmulțiți era îndemnul! Și preoților le crește burta, barba, și-și înmulțesc banii!

 -Găsește în tine adâncimea și vastitatea mării, înălțimea și verticalitatea munților, culorile curcubeielor, puritatea animalelor, și atunci vei fi demn de perfecțiunea naturii!

-Nu-și stăpânește fricile, instinctele, gândurile, emoțiile, impulsurile, nu se stăpânește pe sine, dar se crede stăpânul animalelor, pământului…: omul. 

 

 

 

Despre Antonia Dragomir