Politicienii eclipsati

Am prezentat o parte din acest articol la Prima tv:

http://www.primatv.ro/stiri-focus/politicienii-eclipsati.html

Eclipsa totala de Luna este un fenomen care se produce atunci cand Luna trece in intregime prin umbra Pamantului. In ziua de 15 iunie la ora 22.22 incepe acest fenomen, faza maxima urmand sa fie atinsa la ora 23.12. Eclipsa totala se sfarseste la ora 0.02 (pe 16 iunie), iar partiala la 1.02 (16 iunie) in jurul orei 23:15. Luna va fi in Sagetator si Soarele in Gemeni , la 24 gr 23 si este nu doar prima eclipsa de Luna din acest an, ci si una dintre eclipsele cu cea mai lunga durata, dat fiind faptul ca faza totala dureaza aproximativ 100 minute.

Din punct de vedere astrologic, fazele lunare sunt fundamentate de sentimentul periodicitatii si al timpului, Luna ne arata de unde venim si incotro mergem, ne da sentimentul ca viata fiecaruia dintre noi are un sens emotional, pentru ca reprezinta principiul feminin, radaciniile noastre, tara noastra, trecutul, psihicul, emotiile, subconstientul, irationalul si guverneaza viata domestica, relatia cu femeile in general, cu familia in special. Din acest motiv, eclipsa lunara influenteaza cel mai mult femeile, familia, relatiile intime, dar si atmosfera generala din tara si acele relatii din sfera politica relevante pentru tara. O  Eclipsa de Luna este o Luna plina mai speciala, mai intensa, cu efecte de lunga durata, care initiaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa clarificam  aspectele din viata noastra, sa eliminam efectele actiunilor din trecut pentru a intelege cauza si a constientiza adevarata directie a destinului. Chiar daca ne exacerbeaza emotivitatea, iar emotiile adanc ascunse in subconstient vor fi extravertite acum intr-un mod surprinzator, este o energie care face lumina in problemele emotionale, si astfel ne orienteaza mai mult spre relatii, putand declansa transformari sau crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de cele intime, de cele profesionale, sau de relatia cu noi insine. Asa ca in urmatoarea perioada e posibil sa avem de-a face cu intalniri providentiale, dar si cu despartiri, demisii, mai ales acolo unde Luna Neagra isi poate face locul pentru a irita relatia cu autoritatea, cu persoanele lunecoase care vor sa scape de responsabilitati sau vor sa-si asume realizarile altora, cu saltimbanci, cu cei care nu vor sa se implice afectiv.

De fapt, pentru ca eclipsa activeaza axa Gemeni –Sagetator, axa semnelor care reprezinta mentalul, buna judecata, informatia, si libertatea, este relevata falsa disponibilitate, dificultatea in asumarea unei responsabilitati, iar cei care si-au folosit intelectul mintind  in scopul escrocarii persoanelor naive pentru asigurarea unei stabilitati materiale, pot plati destul de dur in urmatoarele luni, totul intorcandu-se impotriva lor . Mai mult, Soarele este conjunct cu Mercur, guvernatorul energiei mentale si chiar daca atmosfera incordata din jur poate crea o oarecare confuzie , si poate  informatiile primite in aceasta perioada vor fi distorsionate, daca suntem foarte atenti si ne incredem in intuitia noastra favorizata de trigonul pe care-l face Mercur cu Neptun, vom cunoaste adevarul instinctiv. In acest sens, cei care au obiceiul sa intre in relatii adulterine, ar trebui sa fie rezervati o perioada, sansa de a fi prinsi fiind foarte mare.

De asemenea, si in media ar putea sa se vehiculeze multe informatii care se vor dovedi false, poate fi afectat si comertul exterior, nefiind indicate comenziile onorate in pripa, dar si relatiile dintre state, pe motive economice cu un pronuntat caracter national.

Asa cum am mentionat anterior, o eclipsa de Luna influenteaza atmosfera generala dintr-o tara si sfera politica a acesteia, ceea ce este valabil in mod deosebit pentru Romania care este nascuta in Varsator, dar are ascendentul in Rac, in semnul guvernat de Luna. Si dat fiind faptul ca eclipsa se produce cand Soarele este in Gemeni, iar ascendentul acestui an 2011 din revolutia solara a Romaniei este tot in Gemeni, eclipsa amplifica specificul acestui an. Astfel, acest specific este definit prin caracteristicile semnului Gemeni: interesul pentru comunicare, cunoastere, relationare, studii, calatorii, dar si confuzia, manipularea, incoerenta din multe domenii, tendinta spre duplicitate, versatilitate, si chiar escrocherie. Aspectele planetare predispun la decizii politice care vor nemultumi femeile in mod special, la dificultati pentru multe persoane in a-si achita ratele bancare, la irosirea banilor publici, la solutii pe termen scurt, fara a se tine cont de implicatiile in viitor.  Putem sa vorbim despre o karma de posesivitate nationala, care va trebui depasita in acest an, deoarece Nodul Sud anual in Rac, in casa a II-a, a banilor, indica nevoia romanilor de a cheltui multi bani pentru alimente si, implicit, de a manca mult. Si vorbind despre alimente, resursele de subzidenta sunt afectate, si s-ar putea sa asitam la o serie de negocieri dure in ceea ce priveste alimentele naturale de pe piata mondiala. Sa ne amintim numai de castravetii care se spune ca ar fi contaminati cu E- Colli.

In ce priveste seful statului, trigonul Soare – Saturn are un efect puternic de protectie, de sustinere, desi conjunctia Soare – Marte va aduce un curent de furie, de agresivitate la adresa sa. Dar haideti sa vedem cum sunt influentati de eclipsa o parte dintre politicienii Romaniei, cu precizarea ca, necunoscand ascendentul, analiza vizeaza semnul natal:

Axa Berbec-Balanta. Berbec: Ecaterina Andronescu, Anastase Roberta Alma, Sebastian Vladescu, Daniel Funeriu. Balanta: Gheorghe Funar, Dan Voiculescu, Hunor Kelemen;

Pentru acesti nativi eclipsa activeaza axa III-IX, axa comunicarii, studiului si a calatoriilor. Este posibil sa intre in contacte importante cu persoane din strainatate, sa calatoreasca sau chiar sa-si schimbe domiciliu. Este un timp in care toate activitatile legate de transport , de cumparaturi, de participare activa in mediul in care traiesc sa fie mai pronuntate si testate. Sa fie atenti la orice document pe care il semneaza in aceasta perioada dar si in urmatoarele luni. Proiectele scrise, examenele, ofera surprize placute.

Axa Taur-Scorpion. Taur:  Frunzaverde Sorin, Mircea Cinteza. Scorpion: Traian Basescu, Sorin Oprescu, Liviu Dragnea, Bogdan Olteanu, Theodor Stolojan, Emil Constantinescu;

Pentru acesti nativi eclipsa activeaza axa II-VIII, axa posesiunilor, a banilor munciti si a banilor celuilorlalti, a nevoilor proprii si a nevoilor celorlalti. Vorbim despre  teste legate de bani, apar probleme legate de imprumuturi, credite, mai ales in afacerile in care e implicat un partener, fluctuatii in zona financiara si a resurselor materiale. Este momentul in care sunt somati sa-si plateasca datoriile.

Axa Gemeni-Sagetator. Gemeni: Ludovic Orban, Adriean Videanu, Attila-Zoltán Cseke, Daniel Constantin. Sagetator: Corneliu Vadim Tudor, Boagiu Anca, Nicolae Vacaroiu;

Pentru acesti nativi eclipsa activeaza axa I-VII, axa individualitatii si a parteneriatelor. Este o perioada in care se pot constientiza mai usor nevoile dar si defectele anumitor parteneriate, anumite afaceri se pot dezvolta pe mai departe, altele se pot rupe, in functie de natura lor, pentru ca este un timp al reactivarii adversarilor. Imaginea personala este redefinita, iar nevoia de libertate, initiativele, si curajul de a porni lucruri noi ii caracterizeaza in aceasta perioada.

Axa Rac-Capricorn. Rac : Mircea Geoana, Adrian Nastase, Petre Roman, Andrei Chiliman, Dan Nica, Flutur Gheorghe, Theodor Paleologu, Tudor Chiuariu, Cosmin Gusa. Capricorn: Elena Udrea, Calin Popescu Tariceanu, Gabriel Oprea;

Pentru acesti nativi eclipsa activeaza axa VI-XII, o axa a limitarilor, a locului de munca si a sanatatii. Luna energizeaza tot ceea ce tine de loc de munca, program de munca, felul in care isi indeplinesc sarcinile, fiind posibile schimbari, modificari ale conditiilor de munca, un timp cu probleme in acest domeniu ce le pot slabi sanatatea, grijile legate obsesiv de anumite reguli, detalii, de perfectiune, putand declansa temeri, anxietati. Este un moment mai mult de retragere din viata publica, din nevoia de intimidate.

Axa Leu-Varsator. Leu: Vasile Blaga, Eugen Nicolăescu, Renate Weber, Varujan Vosganian, Ioan-Codrut Șereș. Varsator: Norica Nicolai, Monica Macovei, Ioan Mircea Pascu, Baconschi Teodor;

Pentru acesti nativi eclipsa activeaza axa V-XI, o axa a dragostei si prieteniei, a creativitatii, si a proiectelor. Sunt posibile teste legate de tot felul de prietenii, de activitati de grup, organizatii, fiind necesar sa gaseasca un echilibru intre daruirea totala pentru o organizatie si nevoile individuale de creatie. Dragostea este pusa in lumina in aceasta perioada, precum si visele, proiectele de viitor si aspiratiile acestora.

Axa Fecioara-Pesti. Fecioara: Emil Boc, Victor Ponta, Crin Antonescu, Marian Oprisan, Marko Bela, Adriana Saftoiu. Pesti: Ion Iliescu, Marian Vanghelie, Sulfina Barbu,Teodor Melescanu, Radu Berceanu;

Pentru acesti nativi eclipsa activeaza axa IV –X , o axa a familiei, a carierei si a imaginii publice. In aceasta perioada sunt necesare masuri pentru imbunatatirea vietii de familie, a caminului si crearea unui echilibru intre viata de familie si cariera. Putem sa vorbim despre promovare si recunoasterea meritelor. De asemenea, poate fi un timp in care sunt ajutati sa-si schimbe locuinta, sa refaca anumite legaturi cu familia.

 

 

 

Despre Antonia Dragomir