Ce este astrologia ?

La inceput a existat hidrogen si heliu, ca ulterior restul atomilor sa fie creati de stelele care au explodat, de razele cosmice, de radiatiile de energie.... tot universul vizibil e compus din atomi uniti in jurul unor informatii. Si omul, implicit. Suntem praf de stele. Cum spunea Carl Sagan, "azotul din ADN-ul nostru, calciul din dintii nostri, fierul din sangele nostru, carbonul din placintele noastre cu mere au fost produse in interiorul stelelor aflate in colaps gravitational. Noi suntem facuti din materie stelara."

 

Prin stiinta astrelor-astrologia, cunoastem arhetipul constelatiilor reflectat in atomii grupati in noi (la nastere), cunoscandu-ne astfel pe noi. Astrologia fiind un instrument de cunoastere, prima stiinta, o stiinta pre-umana, dupa unii exegeti, Zodiacul avand 5 milioane de ani, mostenit se pare de la predecesorii terrieni, atlantii, cel mai vechi zodiac fiind descoperit in Tentyra, Egipt, iar cel mai vechi horoscop, pentru fiul lui Shuma-Usa, se poate gasi la Oxford, datat din anul 410 i.Hr. Bibliotecile regale ale regilor asirieni de la Ninive, Calah (Nimrud) si Ashur care au domnit în secolele 8 - 7a i.Hr., dar si bibliotecile templelor din orasele principale ale Babilonului, au avut pe rafturile lor o colectie de peste 7000 de insemnari astrologice, inregistrate pe 70 comprimate, cunoscute sub numele de Tratatul lui Enuma Anu Enlil.

Ca stiinta, se plaseaza in domeniul stiintelor metafizice, care, in ultimele secole au fost cunoscute sub denumirea de stiinte oculte. Nascuta in Mesopotamia, populara in lumea antica, egipteana, apoi greaca, prin astrologi precum Ptolemeu, dar si Plotin, iar in plan medical prin opera lui Paracelsus, sistemul medical prezentat de acesta avand la baza patru elemente: cunoasterea naturii, astrologia, alchimia si etica. Astrologul din acea epoca este adesea medic, alchimist naturalist; altfel spus om de stiinta. Printre cei mai faimosi astrologi se numara: Kepler, Nostradamus, Aristotel, Ptolemeu, Paracelsus, Galileo Galilei, Giordano Bruno, Hipocrate (care spunea ca “un medic care nu cunoaste astrologie nu are dreptul sa se autointituleze medic”) .
In toate traditiile, omul este perceput ca un intermediar intre cer si pamant. Asa cum spunea si Paracelsus: "Omul este lumea cea mica; astfel ca el contine tot ceea ce cuprinde si tot ceea ce are in ea lumea cea mare... Tot ceea ce se afla pe pamant chiar si in locul cel mai izolat isi proiecteaza umbra asupra omului. Si tot ceea ce se afla in adancul marilor influenteaza omul. Ceea ce se afla pe Antarctica se reflecta in Arctica, si invers si toate impreuna in om. Ce este Venus-ul terestru daca nu matricea ascunsa in pantece?"

Astrologia studiaza miscarile planetelor, legatura dintre acestea si tot ce exista pe Pamant, fiind un sistem care foloseste lumea exterioara pentru a o explica pe cea interioara. Omul este privit ca un micro-univers cu un destin strans legat de evolutia macro-cosmosului. Astrologul se foloseste de matematica si astronomie pentru a alcatui un studiu, asa-numita astrograma, matricea info-energetica. E necesara o gandire simbolica pentru interpretarea astrogramei, astrologul folosindu-si propria sa viziune asupra lumii si puterea sa de creatie pentru a percepe si a ilustra adevarul descris de o harta natala.

Astfel, cunoscandu-ti harta cerului natal, iti cunosti potentialul relevat de bagajul tau karmic (relatiile de echilibru intre cauzele si efectele ce au rezultat din tot ce esti/ai fost in alte vieti), te eliberezi de ce este involutiv din acest bagaj, dezvolti ce este evolutiv, accesandu-ti subconstientul pentru a fi mai constient de tine, de tot si toate, pentru a schimba directia evenimentelor ce pot fi schimbate sau a le intelege, asimila, depasi mai usor pe cele ce nu-s de schimbat, intelegand rolul pe care-l au experientele, invatand cum sa primesti darurile din acesta. Si asa, faci pasii adecvati, iar legile universale, hermetice, te duc in directia menita, traind astfel in armonie cu universul, realizandu-ti misiunea.


Zodiacul este impartit in 12 diviziuni egale (de cate 30 de grade), cunoscute ca semne zodiacale : Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti. In interiorul unui horoscop se mai gasesc inca 12 diviziuni, cunoscute sub numele de "case". Acestea se calculeaza in functie de Ascendent care, la randul lui, este determinat de ora nasterii. Iata de ce cunoasterea exacta a momentului nasterii este primordiala. Fara a se lua in calcul si casele, la analizarea unui horoscop se obtine o imagine incompleta, care cuprinde erori in caracterizarea astrologica a unui individ. Planetele raspund la intrebarea ce a astrologiei, aratand diversele energii care actioneaza in viata dvs. Semnele arata cum se comporta aceste energii pe astrograma dvs. natala, iar casele arata unde se desfasoara diversele domenii ale vietii, de la relatii, la problemele financiare. De aceea predictiile pe zodii nu sunt corecte. Predictiile sunt determinate de caracteristicile individuale ale unei astrograme. Asa cum fiecare dintre noi este unic, si asezarea planetelor la nastere este unica si are o semnificatie singulara, deosebita de a celorlalti. Totodata, ora e in stransa legatura cu locul nasterii, coordonatele geografice ale locului nasterii completand datele pentru construirea astrogramei.

Un adevarat astrolog nu denigreaza astrologia prin tabloidizarea acesteia (propagarea acelor previziuni comerciale care pot parea niste ineptii hilare, dar care, prin sugestibilitate, pot fi nocive naivilor, si care categoric sunt nocive acestei stiinte spirituale).

http://www.astrolog-psiholog.ro/blog/previziunile-pe-zodii-inventia-de-marketing-a-secolului-20-care-discrediteaza-o-stiinta-astrologia-de-6-mii-de-ani/

 

Astrologia psihologica (astropsihologia)

Apropierea dintre astrologie si psihologie s-a produs in secolul al XX-lea, cand marii reprezentanti ai psihologiei, in frunte cu Carl Gustav Jung, au afirmat conexiunile vietii psihice a individului uman cu miscarile curente ale astrelor. Acesta afirma: "astrologia isi poate asigura recunoasterea din partea psihologiei, fara restrictii pentru totdeauna, fiindca astrologia reprezinta insumarea tuturor cunostintelor psihologice din antichitate." Astfel s-a dezvoltat o ramura a astrologiei numita astrologia psihologica (sau astropsihologia) in care s-au implicat psihologi autorizati, dornici sa gaseasca, prin astrologie, o cheie a comportamentului si a personalitatii omului.

Intr-adevar, in prezent analiza astrologica implica multa psihologie, spre deosebire de horoscoapele de acum cateva secole in care se punea accent mai mult pe evenimente si sanatate. Aceasta imbinare a astrologiei cu psihologia este doar o consecinta naturala a dezvoltarii constiintei faptului ca individul uman nu reprezinta doar un corp fizic izolat de restul lumii, ci o fiinta multidimensionala in stransa interconexiune cu universul, existand corelatii intre comportamentul uman si arhetipurile astrale.

Asta inseamna ca, astropsihologia, in loc sa puna procesele psihice ale omului doar pe seama biocurentilor produsi in corpul fizic, le coreleaza cu procese cosmice si universale, realizand o reintegrare a omului in Univers. Sub forma psihologica, astrologia este un tip de terapie New Age folosita pentru intelegerea de sine si analiza personalitatii (astroterapie). Ea te ajuta sa te cunosti, sa-ti intelegi trairile, drumul in viata, si te invata sa-i intelegi pe cei din jurul tau. Astrologia are puterea de a ajuta la vindecarea si evolutia psihologica, de a elibera capacitati creative, de a patrunde in subconstient pentru a descoperi convingeri ascunse, inclinatii, adevaruri si chiar sincronizarea cosmica a respectivei persoane. Si aici vorbim despre teoria sincronicitatii a lui Carl Jung, bazata pe credinta ca nimic nu se produce vreodata din nimic, si prin care oamenii sunt cumva sincronizati cu modelele celeste existente in momentul nasterii.

Psihologia ofera astrologiei sistemul stiintific de analiza a personalitatii: temperamentul, caracterul, creativitatea, aptitudinile, starile de constiinta, coordonate de Eu. La acestea se adauga cercetarile privind maturizarea personalitatii. Asadar, astrologii psihologi studiaza diferitele etape din evolutia personalitatii umane incepand nu doar de la nastere, ci din alte vieti, iar astrograma simbolizeaza tipul de adult care ar putea deveni individul in viata prezenta, indicand functiile care au fost neglijate sau proiectate si in care circumstante (case) acestea pot fi intalnite. El pare sa se bazeze cu precadere pe concepte psihologice promovate de Jung. Asadar, astropsihologia este un ghid al transformarii personalitatii, actualizarii sinelui si transcedentei, iar scopul astropsihologului este acela de a ajuta clientul sa realizeze potentialul simbolizat de astrograma.

Dane Rudhyar este considerat parintele astroterapiei. In anii ’30 el a aplicat conceptele psihologice jungiene astrologiei. Acestuia i-a placut notiunea adusa de Jung conform careia psihicul cauta intregire sau individualizare psihica, un proces pe care Rudhyar il considera a fi evident in horoscop. Munca lui Rudyhar este continuata astazi de Glen Perry care si-a dat doctoratul in psihologie clinica la Institutul Saybrook. Dr. Perry sustine ca in astroterapie astrologia este folosita pentru a gazdui empatia pentru lumea interioara a clientului si simptomele existente si a promova dezvoltarea pozitiva a personalitatii si implinirea. El considera ca astrologia este atat o teorie a personalitatii cat si o metoda de diagnosticare. Max Haindel pe de alta parte extinde astroterapia la toate formele de vindecare si o numeste stiinta declarand ca are doua legi de baza, legea compatibilitatii si cea a receptibilitatii sistemice.

Menirile spirituale ale celor 12 semne zodiacale

Cum a creat Dumnezeu cele 12 zodii- metaforic vorbind
Intr-o buna dimineata, Dumnezeu si-a privit cei 12 copii intrebandu-se ce le mai lipseste. Deodata dorinta de a-i inzestra cu vointa omeneasca I-a luminat fata. Unul cate unul, fii au pasit pentru a-si primi darul divin:

"Tie Berbecule, iti harazesc prima mea samanta pe care o poti sadi cu onoare. Pentru fiecare samânta care va rodi, inca un milion va rodi in mana ta. Tu nu vei avea timp sa vezi crescand nici una dintre acestea pentru ca tot ce insamantezi va rodi cu prisosinta. Tu vei fi primul care va sadi in mintea umana Ideea Mea. Dar nu este datoria ta sa hranesti Ideea. Viata ta este actiune si sigurul tau scop este sa-l faci constient pe om de Creatia Mea. Celui care isi indeplineste menirea ii daruiesc virtutea respectului de sine". Tacut Berbecul a pasit spre locul sau.

"Pe tine, Taurule, te inzestrez cu puterea de a preface samanta in substanta. Munca ta este mareata si are nevoie de rabdare. Tu trebuie sa implinesti tot ce a fost inceput altfel semintele vor fi risipite in vant. Nu te vei indoi niciodata de puterea ta, nu-ti vei schimba gandul la mijlocul drumului si nu vei depinde de altii pentru a-ti desavarsi opera. Iti ofer taria, foloseste-o intelept!" Si Taurul reveni supus la locul sau.

"Tie, Geamanule, iti sunt sortite intrebarile fara raspuns ca sa poti arata tuturor ceea ce vede si simte omul in jurul sau. Tu nu vei sti niciodata de ce acesta vorbeste sau asculta, dar in cautarea intelesurilor adanci ale lumii vei afla darul Meu: cunoasterea." Iar Geamanul, ingandurat pleca.

"Pe tine, Racule, te investesc cu datoria de a-ti invata semenii ce este emotia. Tu vei starni rasul sau lacrimile; astfel, tot ceea ce ei vor vedea si vor gandi le va trezi multumire si bucurie sufleteasca. Pentru aceasta primeste in dar familia pe care tu o poti inmulti." Si Racul se retrase timid.

"Tu, Leule, ai menirea sa arati intregii lumi creatia Mea plina de stralucire. Dar sa te ingrijesti de mandria ta si intotdeauna sa iti dai seama ca este opera Mea, iar Creatorul este unic. Daca vei uita aceasta, oamenii te vor dispretui. Tu vei indeplini totul cu ardoare si orice vei face va fi spre binele tuturor. Pentru aceasta ai nevoie de nobletea cu care te inzestrez." Leul pasi maiestuos spre locul sau.

"Tie Fecioara, iti este dat sa cercetezi tot ceea ce omul a faurit in lumea pe care I-am daruit-o. Tu vei scruta patrunzatoare drumurile sale si-l vei preveni când greseste. Astfel, creatia poate atinge desavârsirea prin tine. Pentru aceasta vei primi puritatea gândirii." Fecioara pleca privind atent in jurul sau.

"Tu, Balanta, ai misiunea de a-l ajuta pe om sa fie constient de indatoririle sale fata de ceilalti. Asa, el poate invata sa traiasca sentimentul fraternitatii si va capata deprinderea de a descoperi fata ascunsa a actiunilor sale. Te voi trimite oriunde este dezbinare, iar pentru stradania ta infinita de a readuce semenilor ordinea si calmul, iti voi darui dragoste." Si Balanta se retrase umila spre locul sau.

"Tu, Scorpionule, ai o insarcinare foarte dificila. Vei avea iscusinta sa patrunzi mintile oamenilor, dar nu iti va fi permis sa vorbesti despre ceea ce inveti. De multe ori vei fi cuprins de amaraciune datorita celor pe care le descoperi. Aceasta te va apropia insa de Mine si nu vei uita niciodata ca acolo unde nu sunt Eu va fi doar pervertirea Ideii Mele... Tu vei vedea atât de multi oameni traind instinctual, si vei lupta atat de mult cu instinctele lor, incat uneori vei pasi alaturi de cale. Totusi, mai devreme sau mai tarziu, te vei reintoarce la Mine si de aceea primeste supremul dar al hotararii." Scorpionul pasi ferm spre locul sau.

"Sagetatorule, tu ai misiunea de a-i face pe oameni sa rada, caci atunci cand inteleg gresit Ideea Mea devin posaci. Umorul tau le va reda speranta si astfel isi vor intoarce privirea spre Mine. Vei trece prin multe incercari si in fiecare existenta vei cunoaste neastamparul. Iti harazesc darul infinitei abundente pe care o vei raspândi pretutindeni, iradiind lumina." Sagetatorul se retrase jovial la locul sau.

"De la tine, Capricornule, vreau straduinta si sudoarea fruntii, pentru ca tu ai menirea de a-i invata pe oameni sa munceasca. Misiunea ta nu este usoara, caci vei purta toata truda oamenilor pe umerii tai. Insa pentru jugul poverilor tale eu iti daruiesc intreaga responsabilitate a omului." Iar Capricornul pleca devotat spre locul sau.

"Tu, Varsatorule, esti vizionarul omenirii, privirea ta desluseste toate posibilitatile glorioase. Vei trai insa durerea singuratatii pentru ca aceasta viziune nu-ti permite sa personifici Dragostea Mea. Dar pentru a-i intoarce pe oameni catre noile sanse primeste darul libertatii pentru a servi omenirea oricand va avea nevoie de tine." Varsatorul pasi increzator spre locul sau.

"Tu, Peste, ai cea mai grea misiune dintre toate. Iti cer sa ridici pe umerii tai toata suferinta omului. Lacrimile tale sunt menite sa fie lacrimile Mele. Durerea aceasta este rodul intelegerii gresite a Odei Mele, dar tu existi, ca sa-i aduci omului compasiunea. De aceea iti harazesc darul cel mai de pret: vei fi singurul dintre cei 12 copii ai Mei care Ma va intelege. Iar puterea cuprinderii divine este pentru tine felul in care te vei apropia de oameni si vei raspandi credinta." Si Pestele se retrase emotionat la locul sau. Dumnezeu a spus: " Fiecare dintre voi are o scanteie din Mine. Dar nu trebuie sa luati partea drept intregul, fara sa intelegeti intregul. Toti 12 laolalta sunteti Unul."

Cei 12 copii au pornit sa-si indeplineasca menirea. Insa, cum fiecaruia ii parea darul celuilalt mai atragator s-au intors la Dumnezeu. El le-a spus: "Fiecare din voi a crezut ca darurile celuilalt sunt mai pretioase. De aceea va permit sa le schimbati. Si pentru o clipa fiecare copil s-a entuziasmat imaginandu-si toate posibilitatile noii sale misiuni. Dar Dumnezeu a suras si a spus: va veti intoarce de multe ori la Mine sa-Mi cereti sa va eliberez de misiunea voastra si de fiecare data eu va voi indeplini dorinta. Veti trece prin nenumarate incarnari inainte de-a va implini misiunea initiala pe care ati primit-o de la Mine. Va daruiesc un timp nemasurat pentru aceasta, dar numai cand veti duce la bun sfarsit menirea, voi veti putea fi una cu Mine.

 

© 2009 - Astrolog Antonia Dragomir

sus ↑