Astrologia cuantica

La inceput a existat hidrogen si heliu, ca ulterior restul atomilor sa fie creati de stelele care au explodat, de razele cosmice, de radiatiile de energie.... tot universul vizibil e compus din atomi uniti in jurul unor informatii. Si omul, implicit. Suntem praf de stele. Cum spunea Carl Sagan, "azotul din ADN-ul nostru, calciul din dintii nostri, fierul din sangele nostru, carbonul din placintele noastre cu mere au fost produse in interiorul stelelor aflate in colaps gravitational. Noi suntem facuti din materie stelara."

 

Prin stiinta astrelor-astrologia, cunoastem arhetipul constelatiilor reflectat in atomii corpului noastru, care-s de fapt informatia vietii noastre, cunoscandu-ne astfel programul informational innascut, radacinile conditionarilor mintii noastre, dar si ale potentialului de eliberare. Astrologia fiind un instrument de cunoastere, prima stiinta, o stiinta pre-umana, dupa unii exegeti, Zodiacul avand 5 milioane de ani, mostenit se pare de la predecesorii terrieni, atlantii, cel mai vechi zodiac fiind descoperit in Tentyra, Egipt, iar cel mai vechi horoscop, pentru fiul lui Shuma-Usa, se poate gasi la Oxford, datat din anul 410 i.Hr. Bibliotecile regale ale regilor asirieni de la Ninive, Calah (Nimrud) si Ashur care au domnit in secolele 8 - 7a i.Hr., dar si bibliotecile templelor din orasele principale ale Babilonului, au avut pe rafturile lor o colectie de peste 7000 de insemnari astrologice, inregistrate pe 70 comprimate, cunoscute sub numele de Tratatul lui Enuma Anu Enlil.

Ca stiinta, se plaseaza in domeniul stiintelor metafizice, care, in ultimele secole au fost cunoscute sub denumirea de stiinte oculte. Nascuta in Mesopotamia, populara in lumea antica, egipteana, apoi greaca, prin astrologi precum Ptolemeu, dar si Plotin, iar in plan medical prin opera lui Paracelsus, sistemul medical prezentat de acesta avand la baza patru elemente: cunoasterea naturii, astrologia, alchimia si etica. Astrologul din acea epoca era adesea medic, alchimist naturalist; altfel spus om de stiinta. Printre cei mai faimosi astrologi se numara: Kepler, Nostradamus, Aristotel, Ptolemeu, Paracelsus, Galileo Galilei, Giordano Bruno, Hipocrate (care spunea ca "un medic care nu cunoaste astrologie nu are dreptul sa se autointituleze medic") .
In toate traditiile, omul este perceput ca un intermediar intre cer si pamant. Asa cum spunea si Paracelsus: "Omul este lumea cea mica; astfel ca el contine tot ceea ce cuprinde si tot ceea ce are in ea lumea cea mare... Tot ceea ce se afla pe pamant chiar si in locul cel mai izolat isi proiecteaza umbra asupra omului. Si tot ceea ce se afla in adancul marilor influenteaza omul. Ceea ce se afla pe Antarctica se reflecta in Arctica, si invers si toate impreuna in om. Ce este Venus-ul terestru daca nu matricea ascunsa in pantece?"

Astrologia studiaza miscarile planetelor, legatura dintre acestea si tot ce exista pe Pamant, fiind un sistem care foloseste lumea exterioara pentru a o explica pe cea interioara. Omul este privit ca un micro-univers cu un destin strans legat de evolutia macro-cosmosului. Astrologul se foloseste de matematica si astronomie pentru a alcatui un studiu, asa-numita astrograma, matricea info-energetica. E necesara o gandire simbolica pentru interpretarea astrogramei, astrologul folosindu-si propria sa viziune asupra lumii si puterea sa de creatie pentru a percepe si a ilustra adevarul descris de o harta natala.

Astfel, cunoscandu-ti harta cerului natal, iti cunosti bagajul karmic, informatiile din subconstientul tau, te eliberezi de ce este involutiv din acest bagaj, dezvolti ce este evolutiv, accesandu-ti subconstientul pentru a fi mai constient de tine, de tot si de toate conditionarile mintii tale, pentru a schimba ce e de schimbat, intrelegandu-te, ca sa-ti intelegi experientele, dar sa nu te identifici cu ele, sa nu traiesti in memorie, ci mereu in prezent, liber, in armonie cu universul.


Zodiacul este impartit in 12 diviziuni egale (de cate 30 de grade), cunoscute ca semne zodiacale : Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti. In interiorul unui horoscop se mai gasesc inca 12 diviziuni, cunoscute sub numele de "case". Acestea se calculeaza in functie de Ascendent care, la randul lui, este determinat de ora nasterii. Iata de ce cunoasterea exacta a momentului nasterii este primordiala. Fara a se lua in calcul si casele, la analizarea unui horoscop se obtine o imagine incompleta, care cuprinde erori in caracterizarea astrologica a unui individ. Planetele raspund la intrebarea ce a astrologiei, aratand diversele energii care actioneaza in viata dvs. Semnele arata cum se comporta aceste energii pe astrograma dvs. natala, iar casele arata unde se desfasoara diversele domenii ale vietii, de la relatii, la problemele financiare. De aceea predictiile pe zodii nu sunt corecte. Predictiile sunt determinate de caracteristicile individuale ale unei astrograme. Asa cum fiecare dintre noi este unic, si asezarea planetelor la nastere este unica si are o semnificatie singulara, deosebita de a celorlalti. Totodata, ora e in stransa legatura cu locul nasterii, coordonatele geografice ale locului nasterii completand datele pentru construirea astrogramei.

Un adevarat astrolog nu denigreaza astrologia prin tabloidizarea acesteia (propagarea acelor previziuni comerciale care pot parea niste ineptii hilare, dar care, prin sugestibilitate, pot fi nocive naivilor, si care categoric sunt nocive acestei stiinte spirituale).

http://www.astrolog-psiholog.ro/blog/previziunile-pe-zodii-inventia-de-marketing-a-secolului-20-care-discrediteaza-o-stiinta-astrologia-de-6-mii-de-ani/

 

Astrologia psihologica (astropsihologia)

Apropierea dintre astrologie si psihologie s-a produs in secolul al XX-lea, cand marii reprezentanti ai psihologiei, in frunte cu Carl Gustav Jung, au afirmat conexiunile vietii psihice a individului uman cu miscarile curente ale astrelor. Acesta afirma: "astrologia isi poate asigura recunoasterea din partea psihologiei, fara restrictii pentru totdeauna, fiindca astrologia reprezinta insumarea tuturor cunostintelor psihologice din antichitate." Astfel s-a dezvoltat o ramura a astrologiei numita astrologia psihologica (sau astropsihologia) in care s-au implicat psihologi autorizati, dornici sa gaseasca, prin astrologie, o cheie a comportamentului si a personalitatii omului.

Intr-adevar, in prezent analiza astrologica implica multa psihologie, spre deosebire de horoscoapele de acum cateva secole in care se punea accent mai mult pe evenimente si sanatate. Aceasta imbinare a astrologiei cu psihologia este doar o consecinta naturala a dezvoltarii constiintei faptului ca individul uman nu reprezinta doar un corp fizic izolat de restul lumii, ci o fiinta multidimensionala in stransa interconexiune cu universul, existand corelatii intre comportamentul uman si arhetipurile astrale.

Asta inseamna ca, astropsihologia, in loc sa puna procesele psihice ale omului doar pe seama biocurentilor produsi in corpul fizic, le coreleaza cu procese cosmice si universale, realizand o reintegrare a omului in Univers. Sub forma psihologica, astrologia este un tip de terapie New Age folosita pentru intelegerea de sine si analiza personalitatii (astroterapie). Ea te ajuta sa te cunosti, sa-ti intelegi trairile, drumul in viata, si te invata sa-i intelegi pe cei din jurul tau. Astrologia are puterea de a ajuta la vindecarea si evolutia psihologica, de a elibera capacitati creative, de a patrunde in subconstient pentru a descoperi convingeri ascunse, inclinatii, adevaruri si chiar sincronizarea cosmica a respectivei persoane. Si aici vorbim despre teoria sincronicitatii a lui Carl Jung, bazata pe credinta ca nimic nu se produce vreodata din nimic, si prin care oamenii sunt cumva sincronizati cu modelele celeste existente in momentul nasterii.

Psihologia ofera astrologiei sistemul stiintific de analiza a personalitatii: temperamentul, caracterul, creativitatea, aptitudinile, starile de constiinta, coordonate de Eu. La acestea se adauga cercetarile privind maturizarea personalitatii. Asadar, astrologii psihologi studiaza diferitele etape din evolutia personalitatii umane incepand nu doar de la nastere, ci din alte vieti, iar astrograma simbolizeaza tipul de adult care ar putea deveni individul in viata prezenta, indicand functiile care au fost neglijate sau proiectate si in care circumstante (case) acestea pot fi intalnite. El pare sa se bazeze cu precadere pe concepte psihologice promovate de Jung. Asadar, astropsihologia este un ghid al transformarii personalitatii, actualizarii sinelui si transcedentei, iar scopul astropsihologului este acela de a ajuta clientul sa realizeze potentialul simbolizat de astrograma.

Dane Rudhyar este considerat parintele astroterapiei. In anii ’30 el a aplicat conceptele psihologice jungiene astrologiei. Acestuia i-a placut notiunea adusa de Jung conform careia psihicul cauta intregire sau individualizare psihica, un proces pe care Rudhyar il considera a fi evident in horoscop. Munca lui Rudyhar este continuata astazi de Glen Perry care si-a dat doctoratul in psihologie clinica la Institutul Saybrook. Dr. Perry sustine ca in astroterapie astrologia este folosita pentru a gazdui empatia pentru lumea interioara a clientului si simptomele existente si a promova dezvoltarea pozitiva a personalitatii si implinirea. El considera ca astrologia este atat o teorie a personalitatii cat si o metoda de diagnosticare. Max Haindel pe de alta parte extinde astroterapia la toate formele de vindecare si o numeste stiinta declarand ca are doua legi de baza, legea compatibilitatii si cea a receptibilitatii sistemice.

© 2009 - Astrolog Antonia Dragomir

sus ↑