Ionuţ e mort. Care-i morala?

de Dragomir Daniel Tiberivs

motto: „Oamenii inteligenţi caută soluţii. Ceilalţi caută defecte”

 

Am fost la un curs de formare american şi deşi nu sunt de acord cu americanizarea stilului nostru de viaţă, trebuie să recunosc un lucru: ce-i al lor e-al lor, americanii sunt pragmatici şi societatea lor are un mod de gândire pragmatic. Acolo am învăţat să rezolv situaţiile-problemă prin două întrebări: Cum? şi De ce?

 

Avem o tragedie natională: un copil mort.

De ce? – a fost ucis de maidanezi. (să zicem)

De ce? – a fost lăsat nesupravegheat de bunică. (asta-i clar)

 

Cum rezolvăm maidanezii? – Îi omorâm.

I-am rezolvat? Nu, pentru că apar alţii.

De ce apar alţii? Pentru că omul îi abandonează la oraş.

Vezi articolul care explica destul de exhaustiv: http://www.astrolog-psiholog.ro/blog/22-noiembrie-2011-legea-eutanasierii-s-a-adoptat-mamona-este-zeul-la-care-se-inchina-hingherii-romani-la-ruga-pdl-ului/

Problema 1, varianta corectă: cum rezolvăm abandonul maidanezilor? – Sterilizăm toţi câinii (publici sau privaţi) şi îi microcipăm pe ăia capabili de înmulţire.

 

Problema 2: bunica neatentă = copil muscat de câini, copil lovit de maşini, copil căzut în canal, = copil mort.

De ce a fost neatentă? – Să plătească penal.

De ce era lăsat în grija bunicii? – Pentru că nu era dat la creşă.

Cum rezolvăm situaţia? – Înfiinţăm creşe de stat pentru copii.

 

Şi iată că ajungem la miezul problemei. Adică al celor două probleme: abandonul câinilor pe maidan şi abandonul copiilor proximal (în grija bunicilor, a televizorului, calculatorului, etc.) Sterilizarea este soluţia maidanezilor şi înfiinţarea creşelor de stat e soluţia pentru copiii nesupravegheaţi.

Sau:

Un bunic îsi pierde nepotul în pădure, acesta moare mâncat de urşi. O bunică îşi lasă nesupravegheat nepotul şi tuciul de mămăligă, acesta se opăreşte şi moare. Un bunic lasă nepotul şi cazanul de ţuică nesupravegheate, nepotul bea, intră în comă si moare. O bunică îşi scapă nepotul din mână, acesta este călcat de maşină şi moare. Un bunic îsi pierde nepotul din vedere, acesta cade în canal şi moare. Neglijentă, vinovăţie. Soluţia:

“Să-i omoare pe toţi, unul să nu rămână, să-i facă săpun

 

Jurnaliştii, bucuroşi că au un subiect cu care să acopere protestele cu Roşia Montană, preiau subiectul şi dau verdictul: maidanezii sunt vinovaţi. În urma isteriei mor câini otrăviţi, călcaţi cu maşinile, vânaţi cu bâte şi topoare de justiţiari apăruţi peste noapte: căcăcioşi care se simt bărbaţi dacă omoară animale fără apărare. Ambii, si făptuitorii si instigatorii sunt vinovaţi. Soluţia:

 

“Să-i omoare pe toţi, unul să nu rămână, să-i facă săpun

 

 

 

 

Despre Antonia Dragomir