1989 reloaded?! Sau Saturn va radia, fara a eradica?

 Saturn a intrat in Capricorn, unde va sta pana la finele lui 2020 cu mici pauze, ultima data fiind aici in noiembrie 1988-februarie 1991. Asadar, anul 1989 a cunoscut acest tranzit, si stiind ce a insemnat la nivel social (caderea regimurilor comuniste din Europa centrala si de Est, caderea Zidului Berlinului care a fost construit in 1961, tot un an in care Saturn se afla in Capricorn), putem sa intuim tendinta tranzitului de a testa sistemele vechi, si de a le distruge, daca asta cere legea cauzalitatii, si exista suficienta energie in acest sens, cum a existat in 1989 prin prezenta altor 2 mari planete in Capricorn: Uranus (=revolta, anarhie, schimbare) si Neptun (=socialism, iluzie-deziluzie, subconstient colectiv), cum va exista peste un an, cand Saturn va fi in conjunctie cu Pluto (=transformare, servicii secrete, grupuri subversive, regim totalitar, coruptie, calamitati, pandemii, distrugere, retragere), carora li se vor alatura si Jupiter (=religie, lege, monarhie constitutionala, ideologia poporului), si Nodul Sud Lunar (= karma, plata, efectul). Mai ales in primavara lui 2020, cand inclusiv Marte (=agresivitate, politie, armata, razboi, adversari, impunere) va fi in Capricorn, imi e greu sa cred ca nu se va intampla ceva semnificativ la nivel social.

 A se intelege ca din aceasta perspectiva, cea a astrologiei mundana, care studiaza miscarile ciclice ale civilizatiilor, statelor, evenimentele sociale, Saturn reprezinta sistemele, traditiile, stabilitatea, autoritatea, functiile publice, oranduirea capitalista, tot ceea ce ordoneaza, controleaza si structureaza, dar dincolo de toate acestea, exista o lege care ne guverneaza universul: legea karmei= legea cauza-efect=legea lui Saturn, iar atunci cand Saturn se afla tocmai in domicilu, in Capricorn, sa tot fie o toamna a natiunilor, asa cum a fost denumit anul 1989, caci doar toamna se aduna recoltele.

 Si cum fiecare dintre noi intram in rezonanta/ disonanta cu aceasta energie saturniana, ni se cere sa devenim constienti de aceasta lege, devenind astfel mai responsabili, mai maturi, mai intelepti, mai…. saturnieni.

Va reamintesc lectia saturniana din ultimii ani, cu a sa corigenta platita scump! Si nu pentru ca Saturn ar fi un profesor dur, cum este propagat de exoteristi (nu ezoteristi!), ci pentru ca omul e dur cu….restul, fiindca se identifica cu limita corpului (de pilda cu stomacul de Craciun), cautand maretia in nimicie, uitand ca o parte din Saturn, si din toate celelalte planete, sunt o parte din el, acesta fiind o parte din tot…..si profesor si elev, si jos si sus:

http://www.astrolog-psiholog.ro/blog/despre-religie-vs-unus-mundus-si-saturn-in-sagetator/

 

P.S. cum si Craciunul tot de la Saturn a fost plagiat, dar s-a uitat 😉 …..:

http://www.astrolog-psiholog.ro/blog/pastele-si-craciunul-sarbatori-pagane-mistificate-de-biserica-manipulatoare/

Despre Antonia Dragomir