Pastele si Craciunul-sarbatori pagane mistificate de Biserica manipulatoare

La fel cum Craciunul cade la solstitiul de iarna, iar Pastele cade la echinoctiul de primavara (Sanzienele la solstitiul de vara), asa si Craciunul si Pastele au fost sarbatori pagane mistificate, modificate si preluate de Biserica manipulatoare. De ce, si cum?

1. Despre Paste:

Numele de Paste in limba romana provine de la ebraicul pessach , care inseamna trecere. Pentru iudei, acest Pessah inseamna comemorarea exodului din Egipt. Dar adevarata semnificatie a Pastelui este cea data de echinoctiul primaverii. „Cuvantul englez Easter (Paste) si cel german Ostern au o origine comuna. Aceasta origine este Eostur, Ostara prin care nordicii intelegeau sezonul ridicarii Soarelui/Rising Sun, sezonul unei noi nasteri. Cuvantul era folosit de stramosii nostri pentru a indica Cina unei Noi Vieti (transformata de crestinismul manipulator in Cina cea de Taina) in perioada primaverii. Simbolismul este dat si de denumirea punctului cardinal din care rasare Soarele (Est, Ost). Original, Easter/Pastele semnifica celebrarea Soarelui de primavara, care se nastea in Est si aducea o noua viata pe Pamant, asa cum spune si Francis X. Weiser.
Drept urmare, Pastele este o sarbatoare de origine pagana, data sarbatorii fiind reglementata conform fazelor lunii. Nu se face nicio referire a sarbatorii Pastelui in Noul Testament, insa biserica a sarbatorit-o chiar daca toate obiceiurile sunt pagane, fara a fi astfel bazate pe Biblie. Daca cercetam originea lor, intelegem ca au la baza unele ritualuri antice ale fertilitatii. Cati crestini ignoranti stiu ca s-a ajuns de la un simbol sexual la un simbol pascal? Cateva dovezi:

http://www.voxdeibaptist.org/pastele_sarbatoare_pagana.htm

Dar, cel mai trist si cel mai pacatos obicei este cel al uciderii mieilor. Dupa Ioan Botezatorul, Hristos este „Mielul lui Dumnezeu, cel ce ridica pacatul lumii”, oferindu-se simbolic pentru sacrificare ca sa anuleze pacatele oamenilor. Nicaieri in cele patru Evanghelii nu se spune ca Iisus a sacrificat vreun miel pentru Cina cea de Taina, ca ar fi binecuvantat ospatul cu carne. Evanghelistii il prezinta pe Iisus impartind apostolilor sai paine si vin (de fapt era suc de struguri), alaturand cuvintele devenite celebre in cei aproape 2000 de ani trecuti de la evenimentul care urma sa schimbe fundamental lumea: „Luati, mancati, acesta este Trupul Meu, care se frange pentru voi spre iertarea pacatelor (…) Beti dintru acesta toti, acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru voi si pentru multi se varsa, spre iertarea pacatelor”. Apoi se stie ca locul in care s-a tinut Cina era in casa esenienilor care erau vegetarieni convinsi (vezi Evanghelia eseniana a pacii lui Iisus), iar aceasta s-a desfasurat conform calendarului esenian, cu o zi inainte de sarbatoarea ebraica a Pesahului si a fost in speta un ospat esenian, deci in spiritul lui Melchisedec, complet vegetarian.

Cu cinci zile inainte de a fi rastignit, Iisus Hristos a coborat in Ierusalim, unde a fost intampinat de multime cu ramuri de maslin. Iisus le-a spus ucenicilor ca acel an urma sa fie ultimul in care s-ar mai sacrifica mieii, pentru ca sosise vremea in care mielul sacrificat pentru mantuirea lumii va fi chiar el. Iisus Hristos a lasat foarte clar sa se inteleaga ca pe viitor nu mai trebuie jertfiti mieii.
In concluzie, voi „crestinilor” nu doar ca in numele lui Iisus ucideti niste fiinte nevinovate (ce rau face mielul pe acest pamant?), ci prin aceste crime nu recunoasteti sacrificiul lui Iisus!
De fapt si Biblia ne avertizeaza sa nu-i aducem inchinare lui Dumnezeu respectand traditii si obiceiuri care nu-i sunt placute lui (Marcu 7:6–8).

2. Despre Craciun:

Oricat ar vrea astrologul din mine sa mearga pe urmele stelei de la Bethleem care se spune ca a anuntat nasterea Mantuitorului, si pe care au urmarit-o cei 3 (se pare ca de fapt erau 4) magi, adica astrologi zoroastristi, din perpectiva astrologica, dar si din toate datele care nu se sincronizeaza, am inteles si eu, ca si multi altii, ca nu se stie cand s-a nascut Mantuitorul. Evangheliile nu marturisesc nimic privitor la data nasterii lui Hristos, iar in primele ei secole Biserica Crestina nu a avut o astfel de sarbatoare, fiind aleasa aceasta data pentru ca se suprapune peste anumite sarbatori pagane, precum moartea si renasterea zeului solar de origine iraniana, Mithra, si Saturnaliile romane (multi zei sunt sarbatoriti pe 25 decembrie: Mithras, Sol Invictus, Horus, Tammuz, Helios, Attis, Osiris, Dionysus sau Bacchus), scopul bisericii fiind acela de a oblitera aceste sarbatori, pentru castigarea de aderenti. Ea apare ca o masura politica, de mare importanta pentru raspandirea crestinismului.
Mai exact, „Saturnaliile”, sarbatoarea traditionala a zeului Saturn – cel mai vechi si mai adorat zeu din acele vremuri simboliza faptul ca Soarele intra odata cu solstitiu de iarna in zodia Capricorn, guvernata de Saturn. Calugarii isihasti aduceau sarbatoarea in sufletele oamenilor coborand din locurile lor de rugăciune, din munti, pentru a-i „sorcovi” cu „Craci de Aur”, de aici avandu-si originea cuvantul Craci-un. Crengile de aur erau crengi de vasc, planta tamaduitoare, considerata sacra, ce isi pastreaza o culoare verde-auriu tot timpul anului. Aceste fiinte care au fost denumite Mosi Craciuni, adica batrane si intelepte, venind cu crengile de aur, aduceau de fapt cu ei darurile fericirii, credintei si iubirii Divine. Erau priviti ca o intruchipare a Mea – denumit si Mos Craciun cel bun care daruieste oamenilor cele mai nepretuite daruri. Mos Craciun este totodata o alta reprezentare a zeului Saturn – zeul Daciei si la fel era venerat si Zalmoxe (Zal-moxe inseamna Zeul Mos, la fel cum planeta Saturn semnifica in astrologie batranetea, intelepciunea, detasarea, inaltimea muntilor si inaltimea spirituala), ca o manifestare Saturniana a Divinitatii, in acelasi timp zeu, legiuitor, si conducator. Mos Craciun, Zeul Saturn sau alta denumire: Omul. Multe temple – simulacre saturniene au ramas ca urmare a acestui cult. Sfinxul si vf. OMU nu sunt singurele, dar cele mai importante, cel mai important varf din Carpati purtand numele silabei sacre AUM sau altfel spus OM.
Dar in contemporaneitate avem un Mos Craciun secularizat si comercial, un simbol al consumismului, al materialismului, si o apologie a instinctelor criminale (uciderea porcilor). Si asa, „transcendentul se pierde in spatele unui orizont de mezeluri”.
Nu vreau sa joc rolul lui Grinch care a furat Craciunul, ci incerc doar sa relev un adevar: chiar daca cei 3 magi s-au dus in intampinarea Lui cu daruri, sa nu uitam ca ei au facut o calatorie lunga ca sa-L gaseasca, si ca L-au gasit intr-o iesle cu animale, animale pe care voi continuati sa le ucideti. Va puteti imagina un Iisus cu gura plina de fiinte ucise?! Cu un stomac devenit cimitir?! Un Iisus care doreste sa-l sarbatorim prin crima?! Cum sa doreasca sa sarbatorim sanctitatea Naturii, actul Creatiei (Dumnezeu fiind doar Iubire, Viata) cu ritualuri facute de mainile patate de sange si impreunate intru rugaciune??!

„Mila voiesc, iar nu jertfe” (Mat. 9:13)

Isaia 65:25. Lupul şi mielul vor paşte împreună, leul va mânca paie ca boul şi şarpele se va hrăni cu ţărână. Nici un rău, nici o vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfânt, zice Domnul.
Mai multe informatii gasiti pe google, ca de pilda:
http://www.descopera.ro/stiinta/930637-steaua-de-la-bethleem-enigma-nasterii-lui-iisus
http://www.odaiadesus.ro/nastere.html
http://www.protectiaanimalelor.ro/vegetarianis/isus_drepturile_animalelor.htm

Despre Antonia Dragomir