Religie vs unus mundus: mesajul lui Saturn in Sagetator.

De ce sa apartii unui sistem religios inventat pentru a controla/segrega, prin ignoranta/prostie/frica: sistem teist /deist /ateist/agnostic? Un om spiritual, liber nu se consideră nici religios nici ateu fiindcă a trecut de la „a crede/a nu crede”, la „a știi”. Când nu crezi nimic dar știi că nu știi și începi căutarea în tine, căutând adevărul cu o constiinta vigilenta, nu repetând, urmând adevarul altora, atunci ești pe cale spirituală. In fond un spirit liber nu urmează pe nimeni, căci doar de aceea e liber.

Si de ce sa credem in Iisus/ Krishna/ Buddha/ Zarathustra/ Lao Zi…. , cu ce ne ajuta experienta altora povestita de altii, daca nu este experienta noastra? In fond va numiti crestini, dar aveti voi vreo experienta proprie lui Iisus? Sau doar repetati putin din vorbele acestuia, si mai mult din cele ale Bisericii? A repeta vorbele altuia nu e o activitate cam prosteasca, numindu-se repetitia „credinta”? Unde-i creativitatea=viata?
Prosteasca este si polemica: „exista sau nu Dumnezeu”, cum Dumnezeu are mai multe definitii. Pentru religioși Dumnezeu e creatorul căutat prin intermediari: scripturi, biserică, tot bagajul lăsat de alții, însă pentru spirituali Dumnezeu e o stare trăită fără nicio intermediere, în ce numesc eu spațiu în minte. Spațiu care se creează într-o fulgurantă clipă, când te eliberezi de orice influență, autoritate, condiționare, când mintea este ordonată, liniștită, meditativă.
Cand nu mai este cautata securitatea in autoritate, cand fricosii nu se mai hranesc cu o frica (de iad), iresponsabilii cu o iresponsabilitate (-„Dumnezeul vostru este de vina, de ce a permis…?!”- invoca ateul, „Dumnezeule, ajuta-ma, ca nu o sa mai fac…, daca ma ajuti!”, se milogeste, mituind, relgiosul), iar irationalii cu absurdul din atatea dogme, rituri!

Daca opinati despre cele intamplate ieri la Paris alimentand segregatia „je suis/je ne suis pas Charlie”, vaditi ca nu intelegeti lectia pe care e timpul s-o invatam cu totii : unde exista o segregatie, o despartire/impartire, mai exista religiozitate (legatura, unire)?? Nu ar trebui, conform etimologiei, sa ne uneasca religia pe toti, in sensul “unus mundus”? Si daca etimologia este inexigibila in acest sens, prin faptul ca religia uneste dogme, rituri, dar desparte oameni, nu ar trebui sa-i revizuim importanta, sa ne concentram asupra intrebarilor: cum poate avea ceva bun efecte atat de negative?; cum poate fi ceva bun, daca nu ne face mai buni, mai liberi?
Spun ca este timpul, pentru ca Saturn, legea cauza-efect, legea responsabilizarii, a intrat, din decembrie 2014, in semnul jupiterian Sagetator, si astfel, cu totii trebuie sa ne ridicam constiinta la vibratia inalta de tip jupiterian! Intelegand prin vibratie, vibratiile hermeneutice = razele Gamow de la Big Bang.
Mai exact, cum Jupiter este cea mai mare planeta din Sistemul solar, aceasta releva expansiunea noastra, evolutia pe verticala (orizontul mental-spiritual=cunoasterea, intelegerea filozofiei/ religiei/ideologiei) si evolutia pe orizontala (orizontul fizic-locul de manifestare, tara). Drept urmare, cu cat orizontul nostru este mai larg, si mai inalt, cu atat si noi suntem mai liberi sa ne inaltam la aceasta vibratie, ridicandu-ne astfel nivelul de constiinta!
Cand va impartiti implacabil in crestini, musulmani, iudei, hindusi, sikhisti, romani, francezi, arabi, etc., despartindu-va de unitatea universala, de binele colectiv, ramaneti pe o vibratie joasa, si apar aceste efecte- tragedii!
Cand rromii, homosexualii, sau alte minoritati se vor comporta ostentativ dizarmonic altfel, nu doar ca vor fi tratati altfel, dar, la fel, isi vor limita orizontul, limitandu-si constiinta!
Cand manifestati intoleranta/radicalism atat de crud in numele unei apartenente, apartineti doar raului !

Si cum un Sagetator evoluat are menirea sa ghideze prin cunoastere/cuvant, este necesar sa fim mai responsabili (Saturn) fata de informatiile transmise (si prin edituri, ziare-Jupiter), pentru ca va aparea mai rapid efectul transmiterii acestora. A propaga o intoleranta, persiflare, dezinformare, ignoranta, nimicie, dar si o ilegalitate (Jupiter=legea, justitia si Saturn=procurorul, cauzalitatea), poate avea efecte paroxistice in acesti ani- conflicte religioase, teritoriale (focul Sagetatorului arzand pana in decembrie 2017, cat dureaza tranzitul), efecte care au o unica cauza: segregatia de sine manifestata prin separarea unei parti de intreg (prin apartenenta la o religie/tara, in detrimentul celor care apartin la alta religie/tara).

De ce credeti ca multi din cei care au in matricea lor energia  Sagetatorului, atunci cand o manifesta pe cea joasa, devin fanatici religiosi, xenofobi, ultranationalisti criminali, chiar daca-s calatori (cu mintea sau corpul)? Exemple de nativi Sagetatori relevanti:  Vadim, Stalin, liderii religiosi: Nikanor Grujic, Ellen G. White, Jeffrey Holland, Greg Laurie, sau atatia pontifi: Papa Leon al X-lea, Papa Julius II, Papa Ioan al XXIII-lea, dar si actualul Papa Francisc, cu ale sale mesaje chiar prea evolutive pentru un cap de biserica criminala….  Asa cum Mahatma Gandhi siChe” Guevara aveau la nastere Saturn in Sagetator. Sau nativul Sagetator Osho, cu mesaje inalte tipice semnului, in pofida altor manifestări joase tot tipice (cum ar fi extinderea jupiteriana prin opulenta)…

In concluzie, cand cuvantul “religie”, va fi inlocuit cu „unus mundus”, cand cetateanul unei tari va actiona ca un cetatean al lumii, cand fiece om va constientiza ca este o parte din intreg, o celula din miliardele de celule ale organismului viu numit univers, ca ai lui atomi s-au plimbat prin spatiu pana au luat o forma (de om, animal, planta…) sau alta, si se vor mai plimba cand se vor dezintegra (cand va muri), in functie de informatia lor, si astfel, orice rau sau bine facut celorlalti, este binele sau raul facut noua insine, doar atunci nu ne vom mai anihila, nu vom mai trai ca sa moara altii

P.S. pentru cei care nu stiu la ce eveniment fac referire:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Atentatul_%C3%AEmpotriva_revistei_Charlie_Hebdo

101203-my-God-is-love-and-my-religion-is-empathy

Despre Antonia Dragomir